Lasagnetta s bramborami a hříbky na tymiánu
30 min.
Ingredience
- 600gramůTěstoviny Lasagne
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1kusŠalotka
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 5gramůTymián čerstvý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2kusyBrambory rané
- 250gramůHříbky čerstvé
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
23 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hříbky očistíme navlhčenou papírovou utěrkou, odstraníme spodní část nožičky.
- 2Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky.
- 3Šalotku nakrájíme nadrobno a v malém hrnci s olejem necháme zesklovatět. Přidáme brambory, rozmarýn, sůl a pepř a podusíme asi 7-8 minut, přitom podléváme troškou vývaru.
- 4Houby nakrájíme na kousky a přidáme k bramborám, posypeme tymiánem a dochutíme.
- 5Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Rozdělíme na talíře, přitom střídáme jejich barvy, a mezi ně dáváme 1 lžíci směsi hub a brambor.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.