Lavraki z Mesolongi
60 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 60gramůKapary
- 1,5kilogramyFilé z aljašské tresky
- 40gramůPetržel - nať
- 0,5decilitrCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 600gramůOkurky nakládané
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1decilitrOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
17 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Filety pokrájíme na menší kusy a vložíme do mísy. Zalijeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme, necháme 10 minut odležet.
- 2Mezitím na pánev nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme kapary, okurku nakrájenou na proužky, nasekanou petrželku a rozmixovaná rajčata a vše na mírném ohni povaříme 5-10 minut.
- 3Kousky ryby vyjmeme z mísy, obalíme v hladké mouce a osmažíme na pánvi na oleji.
- 4Do zapékací mísy naklademe kousky osmažené ryby, přelijeme hotovou omáčkou a posypeme sýrem.
- 5Zapékáme v troubě 20-25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.