Lazaně s krevetami a mořským ďasem

100 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
25 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 900 ml mléka, 3 bobkové listy, tři plátky cibule, 18 ks pepře, tři špetky muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po patnácti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.
  • 2
    Krevety vyloupeme, zbavíme hřbetních žilek a nakrájíme, mořského ďasa očistíme, vyfiletujeme a nakrájíme na kostky.
  • 3
    Ve velkém silnostěnném rendlíku na másle restujeme krevety a rybu zhruba pět minut, dokud maso nezmění barvu. Krevety přendáme na mísu a k rybě vsypeme nakrájené houby a za občasného míchání smažíme pět minut. Poté směs přidáme na mísu ke krevetám. Do mísy přimícháme bešamel a řádně promícháme.
  • 4
    V zapékací míse vrstvíme střídavě rajčata smíchaná se sekanými bylinkami, rybí směs a nevařené lazaně. Poslední vrstvou bude rybí směs. Tu posypeme strouhaným parmezánem a pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi třicet pět minut, dokud povrch nezezlátne. Hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.