Lazaně s mletým kuřecím masem a sýrovou omáčkou
160 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 4kusyPórek
- 900gramůMleté kuřecí maso
- 450mililitrůVývar drůbeží
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600mililitrůBešamel
- 120gramůSýr Čedar
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 120gramůTěstoviny Lasagne
- 4kusyMrkev kořen
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
960 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
43 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1V silnostěnném velkém rendlíku na oleji restujeme mleté kuřecí maso, dobřen mícháme, aby v mase nebyly hrudky. Po pěti minutách vsypeme drobně posekaný česnek. Mrkev a pórek nakrájený na kolečka. Směs restujeme ještě pět minut. Poté do směsi vmícháme rajčatový protlak, kuřecí vývar, sůl a pepř. Směs pod poklicí necháme probublávat zhruba půl hodiny.
- 2Připravíme si bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 600 ml mléka, 2 bobkový list, dva plátky cibule, 12 ks pepře, dvě špetky muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.
- 3Do bešamelu vsypeme polovinu nastrouhaného sýra a hořčici a dobře promícháme.
- 4Na dno větší zapékací mísy položíme plátky syrových lazaní, na ně kuřecí směs a sýrovou omáčku. Vrstvy střídáme, poslední vrstvou bude sýrová omáčka. Na omáčku nasypeme zbylý strouhaný sýr a pečeme v troubě předehřáté na 190°C zhruba hodinu, dokud omáčka nezezlátne. Hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.