Lazaně s mletým kuřecím masem a sýrovou omáčkou

160 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
960 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
43 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V silnostěnném velkém rendlíku na oleji restujeme mleté kuřecí maso, dobřen mícháme, aby v mase nebyly hrudky. Po pěti minutách vsypeme drobně posekaný česnek. Mrkev a pórek nakrájený na kolečka. Směs restujeme ještě pět minut. Poté do směsi vmícháme rajčatový protlak, kuřecí vývar, sůl a pepř. Směs pod poklicí necháme probublávat zhruba půl hodiny.
  • 2
    Připravíme si bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 600 ml mléka, 2 bobkový list, dva plátky cibule, 12 ks pepře, dvě špetky muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.
  • 3
    Do bešamelu vsypeme polovinu nastrouhaného sýra a hořčici a dobře promícháme.
  • 4
    Na dno větší zapékací mísy položíme plátky syrových lazaní, na ně kuřecí směs a sýrovou omáčku. Vrstvy střídáme, poslední vrstvou bude sýrová omáčka. Na omáčku nasypeme zbylý strouhaný sýr a pečeme v troubě předehřáté na 190°C zhruba hodinu, dokud omáčka nezezlátne. Hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.