Lázeňská masová roláda

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
857 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
58 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku opláchneme vodou a najemno nasekáme. Žampiony opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na malé kousky. Veku rozkrájíme na kostičky.
  • 3
    Krůtí prsa omyjeme, osušíme, rozřízneme a lehce naklepeme.
  • 4
    V pánvi osmažíme slaninu a na ní nakrájenou cibuli, přidáme mleté vepřové maso, petrželku, veku navlhčenou pivem a vše promícháme. Do směsi přimícháme žampióny a vajíčka, okořeníme a osolíme.
  • 5
    Promíchanou směs z pánve přendáme na plát masa, který zavineme a omotáme pevnou nití.
  • 6
    Roládu přendáme do zapékací mísy nebo pekáče, pokapeme ji máslem, podlijeme pivem, a pečeme v předehřáté troubě, až je měkká. Během pečení ji poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
  • 7
    Upečenou roládu rozkrájíme na plátky a podáváme přelitou šťávou z vypeku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.