Lázeňská masová roláda
60 min.
Ingredience
- 800gramůKrůtí prsa
- 300gramůVepřové maso mleté
- 150gramůAnglická slanina
- 150gramůŽampiony - sterilované
- 2kusyVejce slepičí
- 3plátkyVeka
- 1,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2,5decilitryVoda pitná
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKari koření
- 1hrstPetržel kudrnka
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
857 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
58 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku opláchneme vodou a najemno nasekáme. Žampiony opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
- 2Slaninu nakrájíme na malé kousky. Veku rozkrájíme na kostičky.
- 3Krůtí prsa omyjeme, osušíme, rozřízneme a lehce naklepeme.
- 4V pánvi osmažíme slaninu a na ní nakrájenou cibuli, přidáme mleté vepřové maso, petrželku, veku navlhčenou pivem a vše promícháme. Do směsi přimícháme žampióny a vajíčka, okořeníme a osolíme.
- 5Promíchanou směs z pánve přendáme na plát masa, který zavineme a omotáme pevnou nití.
- 6Roládu přendáme do zapékací mísy nebo pekáče, pokapeme ji máslem, podlijeme pivem, a pečeme v předehřáté troubě, až je měkká. Během pečení ji poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
- 7Upečenou roládu rozkrájíme na plátky a podáváme přelitou šťávou z vypeku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.