Lečo s čočkou a sýrem
40 min.
Ingredience
- 300gramůLečo sterilované
- Na ozdobení a dochucení
- 30gramůSýr balkánský
- 4lžícePórek
- 2kusyCibule lahůdková
- 1lžíceOlej olivový
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- Vařená čočka
- 160gramůČočka červená
- 330mililitrůVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 1stroužekČesnek
- 3kusyNové koření celé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
9 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
9 g
Cukr
873 mg
Postup přípravy
- 1Červenou čočku přebereme, promyjeme a dáme do hrce. Přilijeme vodu, přidáme bobkový list, očištěný stroužek česneku, nové koření a čočku přivedeme k varu.
- 2Mezitím si očistíme pórek s lahůdkovou cibulkou. Pokrájíme je na tenké proužky a v pánvi, na rozehřátém oleji a másle zeleninu zpěníme. Čočku vaříme 15 minut, pak přimícháme hotové lečo z paprik a rajčat. Vše povaříme ještě 5-7 minut, až bude čočka měkká. Vyjmeme koření, pak čočku s lečem dochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem.
- 3Lečo s čočkou dáme na talíře, porce ozdobíme podušenou cibulku s pórkem, nastrouhaným sýrem a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.