Lečo s čočkou a sýrem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
9 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
9 g
Cukr
873 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou čočku přebereme, promyjeme a dáme do hrce. Přilijeme vodu, přidáme bobkový list, očištěný stroužek česneku, nové koření a čočku přivedeme k varu.
  • 2
    Mezitím si očistíme pórek s lahůdkovou cibulkou. Pokrájíme je na tenké proužky a v pánvi, na rozehřátém oleji a másle zeleninu zpěníme. Čočku vaříme 15 minut, pak přimícháme hotové lečo z paprik a rajčat. Vše povaříme ještě 5-7 minut, až bude čočka měkká. Vyjmeme koření, pak čočku s lečem dochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem.
  • 3
    Lečo s čočkou dáme na talíře, porce ozdobíme podušenou cibulku s pórkem, nastrouhaným sýrem a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.