Lečo s polentou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 6lžicOlej rostlinný
- 6kusůPaprikové lusky čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 850gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 250gramůPolenta
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou a nasekanou cibuli necháme zesklovatět na 3 lžících oleje. Vmícháme petrželku, osmahneme. Přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, nasekaný česnek a rajčata i s nálevem. Osolíme, opepříme a okořeníme. Vše dusíme asi 20 minut.
- 2Polentu vsypeme do 1l vařící vody a za stálého míchání uvaříme kaši. Naneseme ji ve vrstvě silné asi 1 cm na prkénko, přelité studenou vodou, necháme vychladnout. Vychladlou kaši nakrájíme na obdélníky a opékáme na zbylém oleji asi 3 minuty po obou stranách do zlatova. Podáváme s lečem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.