Lečo s polentou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou a nasekanou cibuli necháme zesklovatět na 3 lžících oleje. Vmícháme petrželku, osmahneme. Přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, nasekaný česnek a rajčata i s nálevem. Osolíme, opepříme a okořeníme. Vše dusíme asi 20 minut.
  • 2
    Polentu vsypeme do 1l vařící vody a za stálého míchání uvaříme kaši. Naneseme ji ve vrstvě silné asi 1 cm na prkénko, přelité studenou vodou, necháme vychladnout. Vychladlou kaši nakrájíme na obdélníky a opékáme na zbylém oleji asi 3 minuty po obou stranách do zlatova. Podáváme s lečem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.