Ledová bramborová polévka

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané, na kostky nakrájené brambory spolu s oloupanou, nasekanou cibulí osmahneme na lžíci másla. Přilijeme vývar, zaklopíme pokličkou a vaříme přibližně 30 minut. Poté rozmixujeme.
  • 2
    Přilijeme smetanu, necháme přejít varem. Osolíme, okořeníme cayenským pepřem a muškátovým oříškem. Po vychladnutí necháme asi 2 hodiny v chladničce.
  • 3
    Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, opékáme asi 2 minuty na lžíci másla. Necháme vychladnout.
  • 4
    Mělké talíře vyložíme rozdrceným ledem. Navrch postavíme hlubší talíře s polévkou a každou porci ozdobíme pórkem a nakrájenou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.