Ledová bramborová polévka
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyBrambory
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusPórek
- 1hrstKostkový led
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupané, na kostky nakrájené brambory spolu s oloupanou, nasekanou cibulí osmahneme na lžíci másla. Přilijeme vývar, zaklopíme pokličkou a vaříme přibližně 30 minut. Poté rozmixujeme.
- 2Přilijeme smetanu, necháme přejít varem. Osolíme, okořeníme cayenským pepřem a muškátovým oříškem. Po vychladnutí necháme asi 2 hodiny v chladničce.
- 3Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, opékáme asi 2 minuty na lžíci másla. Necháme vychladnout.
- 4Mělké talíře vyložíme rozdrceným ledem. Navrch postavíme hlubší talíře s polévkou a každou porci ozdobíme pórkem a nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.