Ledová polévka gazpacho
35 min.
Ingredience
- 3kusyPaprika červená
- 2kusyOkurka salátová
- 400gramůRajčata
- 6lžicOlej olivový
- 2lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibulka jarní
- 12kusůKostkový led
- 150gramůChléb konzumní
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme nahrubo. Dvě červené papriky rozpůlíme, odstraníme semínka i dužninu a nahrubo pokrájíme.
- 2Papriky, rajčata (oloupaná, zbavená semen a nakrájená na kostky), okurku, 4 lžíce olivového oleje a vinný ocet rozmixujeme, podle chuti osolíme a opepříme. Směs přendáme do mísy, přikryjeme potravinářskou folií a uložíme nejméně na 4 hodiny do lednice.
- 3Těsně před podáváním si připravíme česnekové krutony. Na pánvi zahřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme rozpůlený stroužek česneku a opékáme přibližně 2 minuty. Česnek z pánve vyjmeme, na stejném oleji do zlatova osmahneme kostičky chleba zbaveného kůrek. Kostičky z pánve vysypeme na papírovou utěrku, kterou z nich odsajeme přebytečný tuk. Zlehka posypeme mořskou solí. Pokud krutony hned nepoužijeme, uložíme je do dobře uzavřené nádoby.
- 4Suroviny na ozdobu – na kostičky nakrájenou červenou a zelenou papriku (zbavené semen), malou okurku a jarní cibulku – připravíme spolu s česnekovými krutony na talířky. Polévku podle potřeby dochutíme, do misek vložíme kostky ledu, přelijeme je polévkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.