Ledová polévka gazpacho

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme nahrubo. Dvě červené papriky rozpůlíme, odstraníme semínka i dužninu a nahrubo pokrájíme.
  • 2
    Papriky, rajčata (oloupaná, zbavená semen a nakrájená na kostky), okurku, 4 lžíce olivového oleje a vinný ocet rozmixujeme, podle chuti osolíme a opepříme. Směs přendáme do mísy, přikryjeme potravinářskou folií a uložíme nejméně na 4 hodiny do lednice.
  • 3
    Těsně před podáváním si připravíme česnekové krutony. Na pánvi zahřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme rozpůlený stroužek česneku a opékáme přibližně 2 minuty. Česnek z pánve vyjmeme, na stejném oleji do zlatova osmahneme kostičky chleba zbaveného kůrek. Kostičky z pánve vysypeme na papírovou utěrku, kterou z nich odsajeme přebytečný tuk. Zlehka posypeme mořskou solí. Pokud krutony hned nepoužijeme, uložíme je do dobře uzavřené nádoby.
  • 4
    Suroviny na ozdobu – na kostičky nakrájenou červenou a zelenou papriku (zbavené semen), malou okurku a jarní cibulku – připravíme spolu s česnekovými krutony na talířky. Polévku podle potřeby dochutíme, do misek vložíme kostky ledu, přelijeme je polévkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.