Ledový salát s avokádem
20 min.
Ingredience
- 450gramůSalát ledový
- 2kusyAvokádo
- 4lžíceCitronová šťáva
- 400gramůBroskve
- 10gramůBazalka
- 10gramůTymián čerstvý
- 60mililitrůOlej olivový
- 100gramůMajonéza
- 2lžíceHořčice
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 150gramůRajčata Cherry
- 20gramůMandle plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
40 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
11 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Salát rozebereme na listy a natrháme na kousky. Avokáda oloupeme, rozřízneme na poloviny, vypeckujeme, nakrájíme na proužky a zakapeme 1 lžící citronové šťávy.
- 2Opereme broskve, spaříme vřelou vodou, oloupeme a nakrájíme na úzké proužky.
- 3Opereme rajčata a rozkrojíme na poloviny. Nasekáme bylinky.
- 4Přísady dáme do misky. Olej rozmícháme s majonézou, hořčicí
- 5a 3 lžícemi citronové šťávy, ochutíme solí a pepřem.
- 6Dresinkem přelijeme salát, posypeme jej mandlovými lupínky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.