Ledový salát s lososem a mušlemi
35 min.
Ingredience
- Marináda
- 125mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1špetkaOregano čerstvé
- 1lžičkaKopr čerstvý
- Příloha
- 175gramůSalát ledový
- 175gramůTěstoviny konzumní
- Zálivka
- 50gramůMajonéza
- 40gramůJogurt bílý
- 500gramůLosos obecný
- 500gramůHřebenatka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
47 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
684 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Marinádu připravíme tak, že promícháme olivový olej, nastrouhanou citronovou kůru, nasekané oregano a kopr.
- 2Vyloupané hřebenatky a nakrájeného lososa na menší kousky promícháme se solí, pepřem a marinádou. Obalené kousky masa v marinádě napichujeme na špejle či jehly. Hotové špízy odložíme na 90 minut do ledničky.
- 3Po 90 minutách špízy narovnáme na plech a grilujeme 10 minut. Během grilování mažeme špízy marinádou.
- 4Ledový salát natrháme na menší kousky. Poté je smícháme s uvařenými těstovinami, ugrilovaným lososem a hřebenatkami.
- 5Podáváme se zálivkou z majonézy a jogurtu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.