Ledový salát s pažitkou a vejci
30 min.
Ingredience
- 3kusySalát ledový
- 2lžíceHořčice
- 2decilitryJogurt bílý
- 30gramůPažitka
- 4kusyVejce slepičí
- 1,5litryVoda pitná
- 3mililitryCitronová šťáva
- 1špetkaPepř bílý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vřící vodou pomocí lžíci vložíme vejce, které 10 minut je vaříme natvrdo. Potom je scedíme vychladíme pod studenou tekoucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na malé kousky, smícháme dohromady s nasekanou pažitkou.
- 2Jogurt dáme do vhodné nádoby, přidáme hořčici, citrónovou šťávu, podle chuti sůl, pepř a vše dobře promícháme.
- 3Listy ledového salátu opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Natrháme je na čtvrtky, které naskládáme na talíře, anebo salátových misek. Salátové listy přelijeme připravenou jogurtovou směsi a posypeme vejci s pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.