Ledový salát s pažitkou a vejci

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s vřící vodou pomocí lžíci vložíme vejce, které 10 minut je vaříme natvrdo. Potom je scedíme vychladíme pod studenou tekoucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na malé kousky, smícháme dohromady s nasekanou pažitkou.
  • 2
    Jogurt dáme do vhodné nádoby, přidáme hořčici, citrónovou šťávu, podle chuti sůl, pepř a vše dobře promícháme.
  • 3
    Listy ledového salátu opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Natrháme je na čtvrtky, které naskládáme na talíře, anebo salátových misek. Salátové listy přelijeme připravenou jogurtovou směsi a posypeme vejci s pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.