Ledový salát se žampiony

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
16 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
22 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze salátu odstraníme vnější listy, rozčtvrtíme ho, nakrájíme na nudličky, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Okurku oloupeme, rozkrojíme na délku a nakrájíme na plátky. Kedlubnu oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Žampiony omyjeme, necháme okapat a také nakrájíme na plátky.
  • 3
    Všechnu zeleninu a houby dáme do velké mísy a důkladně promícháme.
  • 4
    Na rozehřáté pánvi bez oleje opražíme kešu oříšky. Pažitku opláchneme a jemně nasekáme.
  • 5
    V misce smícháme citronovou šťávu s jogurtem a cukrem, přidáme polovinu nasekané pažitky, podle chuti opepříme a osolíme.
  • 6
    Salát rozdělíme na talíře, přelijeme jogurtovým dresinkem, posypeme pažitkou a kešu oříšky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.