Ledový salát se žampiony
20 min.
Ingredience
- 1kusSalát ledový
- 1kusOkurka salátová
- 1kusKedlubna
- 8kusůŽampiony - sterilované
- 1hrstPažitka
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 250gramůJogurt bílý
- 100gramůOřechy Kešu
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
16 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
22 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Ze salátu odstraníme vnější listy, rozčtvrtíme ho, nakrájíme na nudličky, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Okurku oloupeme, rozkrojíme na délku a nakrájíme na plátky. Kedlubnu oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Žampiony omyjeme, necháme okapat a také nakrájíme na plátky.
- 3Všechnu zeleninu a houby dáme do velké mísy a důkladně promícháme.
- 4Na rozehřáté pánvi bez oleje opražíme kešu oříšky. Pažitku opláchneme a jemně nasekáme.
- 5V misce smícháme citronovou šťávu s jogurtem a cukrem, přidáme polovinu nasekané pažitky, podle chuti opepříme a osolíme.
- 6Salát rozdělíme na talíře, přelijeme jogurtovým dresinkem, posypeme pažitkou a kešu oříšky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.