Ledvinková polévka
50 min.
Ingredience
- 150gramůTelecí ledviny
- 30gramůOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVývar zeleninový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka polohrubá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCibule
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ledvinky nakrájíme na tenké plátky, několikrát omyjeme ve studené vodě a necháme okapat.
- 2Na rozpáleném oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, vložíme ledvinky a znovu osmahneme. Přidáme sůl, pepř, mouku a vše dusíme doměkka.
- 3Udušené ledvinky umeleme, přidáme zeleninový vývar, zahustíme jíškou z másla a mouky a dobře povaříme. Nakonec zamícháme do polévky rozšlehaný žloutek a nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.