Ledvinky s jablky
55 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej stolní
- 600gramůTelecí ledviny
- 2kusyCibule
- 2lžičkyKari koření
- 0,25litrVývar z hovězích kostí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyJablka
- 0,5hrnekSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
26 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme na kostičky nakrájená jablka a chvíli dusíme. Potom přisypeme mouku, kari koření, osmahneme a za stálého míchání zředíme vývarem. Osolíme, opepříme a chvíli povaříme.
- 2Očištěné ledvinky spaříme v horké vodě, nakrájíme na kousky a zprudka opečeme na rozehřátém oleji.
- 3Do hotové omáčky všleháme smetanu a ledvinky v ní ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.