Lehké lasagne
90 min.

Ingredience
- 150gramůHovězí maso zadní
- 310gramůFazole bílé sterilované
- 425gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 4lžičkyBazalka
- 30gramůSýr Parmezán
- 250gramůLasagne
- 2lžičkyOlej olivový
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 125gramůSýr Ricotta
- 125gramůSýr Cottage
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
12 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Přední hovězí maso bez tuku umeleme, slijeme bílé sterilované fazole a rozmačkáme okapaná loupaná konzervovaná rajčata. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, prolisujeme stroužek česneku, nasekáme čerstvou bazalku a nastrouháme sýr parmezán. Dále si připravíme 4 pláty lasagne.
- 2Na masovou omáčku ve velké pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme cibuli s česnekem, přidáme mleté hovězí maso a na prudkém ohni vše opékáme, až maso zhnědne.
- 3Sterilované fazole smícháme s rajským protlakem, rajčaty a cukrem, přidáme 2 lžičky bazalky se sušeným oreganem a vše přimícháme k opečenému masu. Za občasného míchání vše na mírném ohni vaříme asi 15 minut do zhoustnutí.
- 4Polovinu masové směsi navrstvíme na dno zapékací mísy o rozměrech 25 x 15 cm a přikryjeme 2 pláty lasagne. Rozprostřeme zbylou masovou omáčku, kterou opět pokryjeme těstovinovými pláty. V mixéru dohladka umixujeme sýry ricotta a cottage s vejcem, směs rozprostřeme na vrchní vrstvu lasagne, posypeme strouhaným parmezánem a zbytkem bazalky. Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 200°C a při této teplotě zapékáme 35-40 minut.
- 5Když jsou lasagne měkké, rozdělíme pokrm na talíře a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.