Lehké letní špagety
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 80mililitrůOlej olivový
- 900gramůRajčata
- 25gramůBazalka
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 350gramůŠpagety, Makarony
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůSýr Parmezán
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Cca 60ml vody si odložíme.
- 2V pánvi rozpálíme třetinu oleje a orestujeme na něm na tenké plátky nakrájený česnek. Dáme ho stranou.
- 3Rajčata polélně přepůlíme, cibuli nakrájíme na tenké měsíčky. Společně vyskládáme na plech pokrytý pečicím papírem, pokapeme zbylým olivovým olejem, ochutíme solí, pepřem a pod rozpáleným grilem v troubě 4-5min ogrilujeme. Poté rajčata nahrubo nasekáme a přidáme i s cibulí k česneku.
- 4Špagety v míse smícháme s parmazánem, nasekanými lístky bazalky, přilijeme vodu ze špaget, přidáme zeleninu, promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.