Lehké letní špagety

45 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Cca 60ml vody si odložíme.
  • 2
    V pánvi rozpálíme třetinu oleje a orestujeme na něm na tenké plátky nakrájený česnek. Dáme ho stranou.
  • 3
    Rajčata polélně přepůlíme, cibuli nakrájíme na tenké měsíčky. Společně vyskládáme na plech pokrytý pečicím papírem, pokapeme zbylým olivovým olejem, ochutíme solí, pepřem a pod rozpáleným grilem v troubě 4-5min ogrilujeme. Poté rajčata nahrubo nasekáme a přidáme i s cibulí k česneku.
  • 4
    Špagety v míse smícháme s parmazánem, nasekanými lístky bazalky, přilijeme vodu ze špaget, přidáme zeleninu, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.