Lehký bramborový salát s jogurtem

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Omytou, popřípadě oloupanou okurku nahrubo nastrouháme a necháme okapat.
  • 3
    Jogurt rozmícháme s olejem dohladka, přidáme prolisovaný česnek, vmícháme okurku a omytou, nasekanou mátu. Zálivku podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
  • 4
    Plátky brambor rozdělíme na talíře a přelijeme zálivkou. Salát ozdobíme očištěnými, na nudličky nakrájenými paprikami a mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.