Lehký letní salát s žampiony a slaninou
25 min.
Ingredience
- 125gramůAnglická slanina
- 250gramůSalát Polníček
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 4lžíceOcet vinný
- 1lžičkaHořčice
- 100gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
567 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V misce metlou smícháme vinný ocet, hořčici a smetanu, studenou omáčku dochutíme cukrem, pepřem a solí.
- 2Slaninu nakrájíme na malé kostičky a osmažíme ji v pánvi dozlatova. Usmažené kostičky slaniny dáme na papírovou utěrku a necháme z nich okapat přebytečný tuk.
- 3Salát polníček důkladně omyjeme studenou vodou, necháme okapat a potom jej rozdělíme na servírovací talíře. Žampiony omyjeme a okapané nakrájíme na tenké plátky, které nakládáme na salát.
- 4Salát se žampiony přelijeme studenou smetanovou omáčkou a posypeme vychladlými osmaženými kousky slaniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.