Lehký nákyp s těstovinami

95 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
27 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zapékací mísu vytřeme olejem, vysypeme nastrouhaným parmezánem.
  • 2
    Najemno nakrájenou cibuli smažíme na másle, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme mouku, mícháme ještě 2 minuty a odstavíme. Průběžně promícháváme, přilijeme postupně mléko a kuřecí vývar, zahříváme do zhoustnutí. Jakmile se omáčka začne vařit, zmírníme teplotu, ještě ji asi 3 minuty povaříme. Potom do omáčky přišleháme žloutky, přidáme uvařené těstoviny, kousky lososa, nasekanou petrželku, citronovou kůru, sůl a pepř, zamícháme. Směs dáme do mísy.
  • 3
    Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej zapracujeme do připravené směsi. Směs lžící přeneseme do zapékací mísy a zapékáme 40-45 minut dozlatova při 240 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.