Lehký nákyp ze špenátu
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule lahůdková
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 3lžíceHovězí maso mleté
- 250gramůŠpenátový protlak mražený
- 3lžíceOvesné vločky
- 2špetkyVegeta
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 40gramůSýr Eidam cihla 30%
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaMajoránka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Lahůdkovou cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno.
- 2V pánvi na oleji (1/2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní pomleté hovězí maso, které za stálého míchání krátce orestujeme.
- 3Troubu si předehřejeme na 180°C. Zapékací mísu vytřeme olejem (1/2 lžíce). Do mísy dáme rozmražený listový špenát, orestované mleté maso, nastrouhaný sýr, opražené vločky, sůl, vegetu, pepř, utřený stroužek česneku a majoránku. Směs dobře promícháme.
- 4Vyšleháme z čerstvých bílků tuhý sníh, který zapracujeme do připravené směsi. Vložíme ji do zapékací misky, kterou vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova až zlatohněda přibližně 25 minut.
- 5Nákyp podáváme nakrájený na silnější plátky teplý i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.