Lehký těstovinový salát s tuňákem
20 min.
Ingredience
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 60mililitrůOcet vinný
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1lžičkaMed včelí
- 250gramůTěstoviny konzumní
- 200gramůTuňák obecný
- 50gramůOlivy zelené
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůRajčata Cherry
- 1kusVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Vejce uvaříme natvrdo. V misce smícháme olej, ocet, hořčici a med. Dochutíme dle vlastní chuti solí a pepřem.
- 2Do zálivky přidáme tuňáka, olivy, lusky fazolek, nadrobno nakrájenou mrkev a rozpůlená rajčátka. Přidáme hotové těstoviny, pokrájené vejce natvrdo a pořádně zamícháme. Necháme alespoň 30 minut odležet v chladničce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.