Lepenice se zelím a jitrnicí

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
853 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
57 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a omyjeme brambory, rozkrájíme je na kostky, zalijeme vodou, přidáme 1.5 lžičky soli, 1 lžičku kmínu a vaříme doměkka 20 minut.
  • 2
    V pánvi si usmažíme dozlatova slaninu, pokrájenou na kostičky. Škvarky ze slaniny odebereme a odložíme do misky, k tuku přidáme sádlo, na něm zpěníme dozlatova drobně pokrájenou cibuli. Přidáme k ní kysané zelí, ochutíme ho cukrem, pepřem, promícháme a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.
  • 3
    Vodu z uvařených brambor scedíme, brambory rozšťoucháme a smícháme s kysaným zelím a škvarky ze slaniny. V druhé pánvi si osmažíme na 1 lžíci sádla do zlatohněda jitrnice.
  • 4
    Lepenici rozdělíme na talíře, přiložíme jitrnice a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.