Lepenice se zelím a jitrnicí
65 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 1,2litryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 1kusCibule
- 1,5lžičkyCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyJitrnice domácí
- 3lžíceSádlo škvařené
- 80gramůSlanina vepřová
- 300gramůZelí kysané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
853 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
57 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme brambory, rozkrájíme je na kostky, zalijeme vodou, přidáme 1.5 lžičky soli, 1 lžičku kmínu a vaříme doměkka 20 minut.
- 2V pánvi si usmažíme dozlatova slaninu, pokrájenou na kostičky. Škvarky ze slaniny odebereme a odložíme do misky, k tuku přidáme sádlo, na něm zpěníme dozlatova drobně pokrájenou cibuli. Přidáme k ní kysané zelí, ochutíme ho cukrem, pepřem, promícháme a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.
- 3Vodu z uvařených brambor scedíme, brambory rozšťoucháme a smícháme s kysaným zelím a škvarky ze slaniny. V druhé pánvi si osmažíme na 1 lžíci sádla do zlatohněda jitrnice.
- 4Lepenici rozdělíme na talíře, přiložíme jitrnice a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.