Lepkavá rýže s garnátovou směsí
30 min.
Ingredience
- 25gramůKokos - mletý (Kopra)
- 4kusyKoriandr celý
- 200gramůGarnát obecný
- 1lžičkaOmáčka rybí
- 3lžíceCukr krupice
- 3hrnkyRýže dušená
- 150mililitrůMléko kokosové
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Garnátovou směs připravujeme v hmoždíři. Rozdrtíme nahrubo nasekaný česnek, omyté kořeny koriandru a pepř, aby vznikla hladká pasta. Směs můžeme i nakrájet ostrým nožem nebo ji můžeme rozmixovat.
- 2V pánvi wok rozpálíme olej, v něm osmažíme česnekovou směs, až začne vonět, přidáme mleté, nebo velmi malé čerstvé garnáty, kokos, rybí omáčku, cukr a 3 - 4 minuty smažíme za stálého míchání, dokud garnáti nebudou hotoví. Dle potřeby dochutíme, směs má trochu sladko-slanou chuť.
- 3V hrnci uvaříme lepkavou rýži (viz recept Lepkavá rýže).
- 4Připravenou směs servírujeme na vytvarovaný kopeček lepkavé rýže (kopeček vytvarujeme pomocí vodou vypláchnutého hrnečku) a položíme na malý talířek. Každý kopeček rýže poklademe garnátovou, či kokosovou směsí (viz recept lepkavá rýže s kokosovou směsí) a posypeme kalfirovými listy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.