Lepkavá rýže s garnátovou směsí

30 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Garnátovou směs připravujeme v hmoždíři. Rozdrtíme nahrubo nasekaný česnek, omyté kořeny koriandru a pepř, aby vznikla hladká pasta. Směs můžeme i nakrájet ostrým nožem nebo ji můžeme rozmixovat.
  • 2
    V pánvi wok rozpálíme olej, v něm osmažíme česnekovou směs, až začne vonět, přidáme mleté, nebo velmi malé čerstvé garnáty, kokos, rybí omáčku, cukr a 3 - 4 minuty smažíme za stálého míchání, dokud garnáti nebudou hotoví. Dle potřeby dochutíme, směs má trochu sladko-slanou chuť.
  • 3
    V hrnci uvaříme lepkavou rýži (viz recept Lepkavá rýže).
  • 4
    Připravenou směs servírujeme na vytvarovaný kopeček lepkavé rýže (kopeček vytvarujeme pomocí vodou vypláchnutého hrnečku) a položíme na malý talířek. Každý kopeček rýže poklademe garnátovou, či kokosovou směsí (viz recept lepkavá rýže s kokosovou směsí) a posypeme kalfirovými listy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.