Leskovacká mučkalice
60 min.
Ingredience
- 400gramůCibule
- 800gramůTelecí kýta
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1kusFeferony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
31 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Telecí nebo vepřovou kýtu nakrájíme na menší tenké plátky, které v míse promícháme se solí, pepřem a napícháme je na grilovací jehly.
- 2Potřeme je olejem a na grilu opečeme dozlatova. Na pánvi usmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme posekanou feferonku a drobně nasekanou petrželovou nať. Do pekáče vložíme připravenou směs z cibule a feferonky, přidáme maso, které sejmeme z jehel, vše promícháme, podlijeme cca 1 dl vody a necháme zapéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.