Lesnická obloha
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůVývar z hovězích kostí
- 400gramůBrambory
- 80gramůLanýž
- 160gramůHříbky čerstvé
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
688 mg
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme máslo. Hříbky nakrájíme na širší plátky a na másle je orestujeme. Brambory pokrájíme na kostičky a usmažíme na másle. Podlijeme silným vývarem a 5 minut podusíme, až se část tekutiny odpaří. Lanýže posekáme nadrobno, osolíme a opepříme.
- 2Na talíři vytvoříme 2 kopečky brambor, kolem pokládáme plátky hříbků a posypeme 1 lžící ochucených lanýžů. Přelijeme šťávou, která zbyla na pánvi po bramborách, a kterou jsme smíchali s trochou vypečené šťávy z masa.
- 3Obloha je vhodná k pečenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.