Letní pěna s rajčaty

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
108 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata nejprve přelijeme horkou a potom studenou vodou a pak
  • 2
    z nich stáhneme slupku. Rozpůlíme je, vnitřek rajčat i se semínky vydlabeme lžičkou a propasírujeme přes hrubé sítko.
  • 3
    K propasírovaným vnitřkům přidáme rajčatový protlak, sůl a pepř, v mixéru rozmixujeme.
  • 4
    V kastrůlku s vodou na mírném ohni rozpustíme želatinu, kterou rychle vmícháme do rozmixované směsi a uložíme do chladničky ztuhnout. Během chlazení směs občas promícháme.
  • 5
    Do vychlazené rajčatové směsi opatrně vmícháme našlehanou šlehačku a nasekané bylinky. Tuto hmotu rozdělíme do šesti olejem vymazaných formiček a dáme ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí vyklopíme formičky na talíře a ozdobíme bazalkou, nebo řeřichou a cherry rajčaty, která předem namočíme v dresinku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.