Letní pěna s rajčaty
50 min.
Ingredience
- 1kilogramRajčata
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceŽelatina
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceBazalka
- 2lžícePažitka
- 2lžíceZelenina nakládaná
- 0,2lžičkaSůl
- 0,2lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
108 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčata nejprve přelijeme horkou a potom studenou vodou a pak
- 2z nich stáhneme slupku. Rozpůlíme je, vnitřek rajčat i se semínky vydlabeme lžičkou a propasírujeme přes hrubé sítko.
- 3K propasírovaným vnitřkům přidáme rajčatový protlak, sůl a pepř, v mixéru rozmixujeme.
- 4V kastrůlku s vodou na mírném ohni rozpustíme želatinu, kterou rychle vmícháme do rozmixované směsi a uložíme do chladničky ztuhnout. Během chlazení směs občas promícháme.
- 5Do vychlazené rajčatové směsi opatrně vmícháme našlehanou šlehačku a nasekané bylinky. Tuto hmotu rozdělíme do šesti olejem vymazaných formiček a dáme ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí vyklopíme formičky na talíře a ozdobíme bazalkou, nebo řeřichou a cherry rajčaty, která předem namočíme v dresinku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.