Letní rýžová pochoutka
65 min.
Ingredience
- Na krém
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 40gramůPudinkový prášek - kakaový
- 3lžíceCukr krupice
- Na ozdobení
- 200gramůKompot jahodový
- 200gramůKompot mandarinkový
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- Na rýžovou kaši
- 5decilitrůVoda pitná
- 5decilitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 3lžíceCukr krupice
- 200gramůRýže loupaná
- 20gramůCukr vanilka
- 1kusVanilkový lusk
- 2lžičkyCitronová kůra
- 2mililitryCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vodu a víno. Slabě osolíme, přisypeme cukr a opranou rýži. Necháme rýži 120 minut nabobtnat. Hrnec s rýží postavíme na sporák a přisypeme vanilkový cukr, přidáme vanilku a na mírném ohni za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Kaši stáhneme z ohně, vmícháme do ní jemně nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu. Kaši nalijeme do ploché nádoby a necháme ztuhnout.
- 2Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme pudinkový prášek, cukr. Za stálého míchání uvaříme hustý krém, který ještě teplý nalijeme na vychladlou a ztuhlou rýžovou kaši. Opět necháme odležet.
- 3Následně pochoutku nakrájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé dezertní talířky. Každou porci bohatě ozdobíme jahodovým a mandarinkovým kompotový ovocem. Těsně před podáváním na porce nastříkáme vyšlehanou šlehačkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.