Letní rýžová pochoutka

65 min.
Evropa

Ingredience

  • Na krém
    • 5decilitrůMléko plnotučné
    • 40gramůPudinkový prášek - kakaový
    • 3lžíceCukr krupice
  • Na ozdobení
    • 200gramůKompot jahodový
    • 200gramůKompot mandarinkový
    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
  • Na rýžovou kaši
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme vodu a víno. Slabě osolíme, přisypeme cukr a opranou rýži. Necháme rýži 120 minut nabobtnat. Hrnec s rýží postavíme na sporák a přisypeme vanilkový cukr, přidáme vanilku a na mírném ohni za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Kaši stáhneme z ohně, vmícháme do ní jemně nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu. Kaši nalijeme do ploché nádoby a necháme ztuhnout.
  • 2
    Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme pudinkový prášek, cukr. Za stálého míchání uvaříme hustý krém, který ještě teplý nalijeme na vychladlou a ztuhlou rýžovou kaši. Opět necháme odležet.
  • 3
    Následně pochoutku nakrájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé dezertní talířky. Každou porci bohatě ozdobíme jahodovým a mandarinkovým kompotový ovocem. Těsně před podáváním na porce nastříkáme vyšlehanou šlehačkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.