Letní salát se zelenými fazolkami

35 min.
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, zlehka na něm opečeme šalotku a česnek. Přidáme papriku pokrájenou na proužky, bobkový list, tymián a 5 minut opékáme, dokud zelenina nezměkne. Pánev sundáme ze sporáku, přimícháme cukr a zbývajících 5 lžic oleje, směs přesuneme do mísy. Osolíme, opepříme a chutě necháme prolnout.
  • 2
    Jarní cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Fazolky očistíme, 3 minuty je blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Poté je vyjmeme a přelijeme je studenou vodou. Na pánvi rozpálíme olej a ciabattu nakrájenou na kostičky na něm dozlatova opečeme. Takto připravené krutony vysypeme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
  • 3
    Cuketu omyjeme, očistíme, nakrájíme na plátky. Zelenou papriku omyjeme, zbavíme semínek, nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olej a máslo a cuketu s paprikou na něm opečeme. Přidáme fazolky, vše přesypeme do mísy. Špenát omyjeme a natrháme na kousky.
  • 4
    Na připravené talíře dáme veškerou zeleninu, posypeme bazalkou, zakápneme zálivkou. Zdobíme opečenou ciabattou a nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.