Letní salát se zelenými fazolkami
35 min.
Ingredience
- 6kusůCibulka jarní
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 1kusCiabatta
- 9lžicOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyCuketa
- 1lžíceBazalka
- 80gramůŠpenát listový čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 100gramůSýr Parmezán
- Zálivka
- 9lžicOlej olivový extra panenský
- 1kusŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 2kusyPaprika červená
- 1kusBobkový list
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, zlehka na něm opečeme šalotku a česnek. Přidáme papriku pokrájenou na proužky, bobkový list, tymián a 5 minut opékáme, dokud zelenina nezměkne. Pánev sundáme ze sporáku, přimícháme cukr a zbývajících 5 lžic oleje, směs přesuneme do mísy. Osolíme, opepříme a chutě necháme prolnout.
- 2Jarní cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Fazolky očistíme, 3 minuty je blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Poté je vyjmeme a přelijeme je studenou vodou. Na pánvi rozpálíme olej a ciabattu nakrájenou na kostičky na něm dozlatova opečeme. Takto připravené krutony vysypeme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
- 3Cuketu omyjeme, očistíme, nakrájíme na plátky. Zelenou papriku omyjeme, zbavíme semínek, nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olej a máslo a cuketu s paprikou na něm opečeme. Přidáme fazolky, vše přesypeme do mísy. Špenát omyjeme a natrháme na kousky.
- 4Na připravené talíře dáme veškerou zeleninu, posypeme bazalkou, zakápneme zálivkou. Zdobíme opečenou ciabattou a nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.