Letní zeleninový salát s rajčaty a okurkou

50 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
14 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ledový salát rozebereme, důkladně opláchneme a necháme okapat. Chřest uvaříme v osolené vodě a nakrájíme ho na malé kousky a necháme okapat. Artyčoky rozkrájíme na čtvrtky. Rajčata po spaření oloupeme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Mrkev, ředkvičky a oloupanou salátovou okurku a vejce, vařená natvrdo, nakrájíme na tenká kolečka. Plátky šunky nakrájíme na nudličky.
  • 3
    Na konečné dochucení salátu použijeme marinádu, kterou připravíme tak, že česnek a cibulku nasekáme nadrobno a smícháme s 2 lžícemi olivového oleje a 3 lžícemi octa.
  • 4
    Marinádu nakonec ochutíme lžičkou krystalového cukru. Zeleninu naaranžujeme na servírovací talíře, zalijeme marinádou a ozdobíme olivami s papričkami. Salát servírujeme studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.