Letní zeleninový salát s rajčaty a okurkou
50 min.
Ingredience
- 2kusySalát ledový
- 200gramůArtyčoky sterilované
- 1kusMrkev kořen
- 1kusOkurka salátová
- 3kusyRajčata
- 300gramůŘedkvička
- 150gramůŠunka od kosti
- 1kusCibulka jarní
- 200gramůOlivy nakládané
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCukr krystal
- 500gramůChřest bílý
- 4kusyVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,6litrVoda pitná
- 200gramůChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
14 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Ledový salát rozebereme, důkladně opláchneme a necháme okapat. Chřest uvaříme v osolené vodě a nakrájíme ho na malé kousky a necháme okapat. Artyčoky rozkrájíme na čtvrtky. Rajčata po spaření oloupeme a nakrájíme na kousky.
- 2Mrkev, ředkvičky a oloupanou salátovou okurku a vejce, vařená natvrdo, nakrájíme na tenká kolečka. Plátky šunky nakrájíme na nudličky.
- 3Na konečné dochucení salátu použijeme marinádu, kterou připravíme tak, že česnek a cibulku nasekáme nadrobno a smícháme s 2 lžícemi olivového oleje a 3 lžícemi octa.
- 4Marinádu nakonec ochutíme lžičkou krystalového cukru. Zeleninu naaranžujeme na servírovací talíře, zalijeme marinádou a ozdobíme olivami s papričkami. Salát servírujeme studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.