Letní zeleninový salát se syrovými žampiony a pažitkovou zálivkou
35 min.
Ingredience
- 125gramůAnglická slanina
- 150gramůSalát hlávkový
- 75gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPaprika žlutá
- 4kusyRajčata
- 125gramůSýr Gruyére
- 1lžícePažitka
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1lžíceOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném grilu předem opečeme 4-5 minut po každé straně plátky uzené slaniny. Když jsou křupavé, necháme je vychladnout a nasekáme je na malé kousky.
- 2Hlávkový salát opereme, osušíme a rozdělíme na listy, které natrháme na větší kusy, žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, žlutou papriku zbavenou stopky a semen na tenké proužky. Rajčata rozčtvrtíme a sýr gruyère nakrájíme na tenké hranolky. Dále nasekáme čerstvou pažitku a umeleme pepř.
- 3Salátové listy rozložíme na mísu a pokryjeme je plátky hub a paprikou. Přidáme rajčata se sýrem, posypeme opečenou slaninou, osolíme a okořeníme pepřem.
- 4Na dresink ušleháme olivový olej s vinným octem, dijonskou hořčicí a sekanou pažitkou. Hotovým dresinkem přelijeme salát a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.