Letní zeleninový salát se syrovými žampiony a pažitkovou zálivkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozpáleném grilu předem opečeme 4-5 minut po každé straně plátky uzené slaniny. Když jsou křupavé, necháme je vychladnout a nasekáme je na malé kousky.
  • 2
    Hlávkový salát opereme, osušíme a rozdělíme na listy, které natrháme na větší kusy, žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, žlutou papriku zbavenou stopky a semen na tenké proužky. Rajčata rozčtvrtíme a sýr gruyère nakrájíme na tenké hranolky. Dále nasekáme čerstvou pažitku a umeleme pepř.
  • 3
    Salátové listy rozložíme na mísu a pokryjeme je plátky hub a paprikou. Přidáme rajčata se sýrem, posypeme opečenou slaninou, osolíme a okořeníme pepřem.
  • 4
    Na dresink ušleháme olivový olej s vinným octem, dijonskou hořčicí a sekanou pažitkou. Hotovým dresinkem přelijeme salát a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.