Libanonské brambory zapečené s citronem
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kilogramBrambory
- 2kusyChilli paprička
- 10gramůKmín drcený
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 150gramůZakysaná smetana
- 50gramůPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu rozehřejeme na 200 °C. V zapékací misce rozehřejeme olej, přidáme cibuli, drcený česnek, chilli, papričky, kmín a koriandr. Smažíme zvolna 2 minuty.
- 2Přidáme brambory nejlépe typu A, vývar, cironovou šťávu a kůru z jednoho citronu. Misku dáme do trouby a pečeme 45 minut.
- 3Podáváme se zakysanou smetanou a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.