Libanonské taštičky s mletým masem

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
661 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme se solí. Droždí rozmícháme v 200 ml vlažné vody s cukrem. Vypracujeme hladké vláčné těsto a přikryté ho necháme 30 minut vykynout.
  • 2
    Cibule oloupeme, nasekáme a dáme zesklovatět na rozehřáté máslo. Přidáme mleté maso a propékáme, až se rozdrolí. Přimícháme piniová semena a koření. Opékáme další 4 minuty. Osolíme a opepříme. Necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 225 °C.Na pomoučeném vále vyválíme z těsta tenký plát. Vypíchneme kolečka o průměru 8 cm. Doprostřed každého naneseme vždy 1 lžíci náplně a pokapeme trochou vody. Žloutek rozšleháme s 1 lžící vody a potřeme okraje těsta.
  • 3
    Okraje těsta k sobě na třech místech lehce stiskneme mezi prsty, aby vznikl trojúhelník. Taštičky poskládáme na plech, potřeme zbývajícím žloutkem a necháme 15 minut vykynout. Pečeme asi 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.