Libanonské taštičky s mletým masem
75 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 5gramůSůl
- 20gramůDroždí
- 5gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 300gramůHovězí maso mleté
- 3gramySkořice mletá
- 3gramyNové koření mleté
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20mililitrůOlej olivový
- 50gramůOříšky piniové
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
661 mg
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se solí. Droždí rozmícháme v 200 ml vlažné vody s cukrem. Vypracujeme hladké vláčné těsto a přikryté ho necháme 30 minut vykynout.
- 2Cibule oloupeme, nasekáme a dáme zesklovatět na rozehřáté máslo. Přidáme mleté maso a propékáme, až se rozdrolí. Přimícháme piniová semena a koření. Opékáme další 4 minuty. Osolíme a opepříme. Necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 225 °C.Na pomoučeném vále vyválíme z těsta tenký plát. Vypíchneme kolečka o průměru 8 cm. Doprostřed každého naneseme vždy 1 lžíci náplně a pokapeme trochou vody. Žloutek rozšleháme s 1 lžící vody a potřeme okraje těsta.
- 3Okraje těsta k sobě na třech místech lehce stiskneme mezi prsty, aby vznikl trojúhelník. Taštičky poskládáme na plech, potřeme zbývajícím žloutkem a necháme 15 minut vykynout. Pečeme asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.