Libečková tvarohová pomazánka s mandlemi
15 min.
Ingredience
- 2lžíceLibeček
- 40gramůMandle loupané
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůLučina smetanový sýr
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 2kusyBroskve
- 2kusyJablka
- 250gramůTvaroh měkký
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
32 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Libeček - "zelené maggi" omyjeme, lístky otrháme, malé lístky odložíme na ozdobu, větší velmi drobně posekáme. Omyjeme a osušíme jablka a broskve. Jablka rozkrájíme na osminky, zbavíme jadřinců. Broskve bez pacek pokrájíme též na osminky.
- 2V míse si vymícháme měkký tvaroh s Lučinou, smetanou, podle chuti osolíme, opepříme, přimícháme nastrouhané (oloupané) mandle a posekaný libeček. Tvaroh dobře promícháme, měl by mít hladkou konzistenci.
- 3Lžicí nabereme hromádky tvarohu, pokládáme je na talíře na polokulovité hromádky, které ozdobíme lístky libečku. Okolo tvarohu položíme ozdobně osminky jablek, broskví a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.