Lilek parmigiana

145 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
58 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek pokrájíme na tenčí kolečka, prosolíme a necháme v cedníku hodinu okapávat. Poté opláchneme vodou a osušíme utěrkou. Jednotlivé kousky obalíme lehce v mouce.
  • 2
    Troubu necháme rozehřát na 180 °C, připravíme si zapékací mísu cca 30 x 20 cm velikou. Vymažeme ji tukem.
  • 3
    Polovinu oleje necháme rozpálit a osmažíme na něm lilek, olej doléváme dle potřeby.
  • 4
    Osmažený lilek naskládáme do zapékací mísy, opepříme, přidáme 4 lžíce passaty a zasypeme pokrájenou bazalkou. Zeleninu posypeme částí strouhané mozzarelly a parmezánu. Celý postup opakujeme do spotřebování všech surovin.
  • 5
    Pečeme 30 minut. Po vyjmutí z trouby necháme 30 minut vystydnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.