Lilek parmigiana
145 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1500gramůLilek
- 500mililitrůPassata (drcená rajčata)
- 100gramůSýr Parmezán
- 250gramůMozzarella
- 6gramůBazalka
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 350mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
58 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Lilek pokrájíme na tenčí kolečka, prosolíme a necháme v cedníku hodinu okapávat. Poté opláchneme vodou a osušíme utěrkou. Jednotlivé kousky obalíme lehce v mouce.
- 2Troubu necháme rozehřát na 180 °C, připravíme si zapékací mísu cca 30 x 20 cm velikou. Vymažeme ji tukem.
- 3Polovinu oleje necháme rozpálit a osmažíme na něm lilek, olej doléváme dle potřeby.
- 4Osmažený lilek naskládáme do zapékací mísy, opepříme, přidáme 4 lžíce passaty a zasypeme pokrájenou bazalkou. Zeleninu posypeme částí strouhané mozzarelly a parmezánu. Celý postup opakujeme do spotřebování všech surovin.
- 5Pečeme 30 minut. Po vyjmutí z trouby necháme 30 minut vystydnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.