Lilek s cibulkou
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžíceOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 4kusyRajčata
- 500gramůLilek
- 4kusyCitrony
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lilek upečeme po všech stranách v troubě. Po upečení musí být měkký, slupka je černá, ale ne spálená. Lilek oloupeme a omyjeme. Na prkénku z něj vymačkáme šťávu, rozsekáme jej nožem a dáme do porcelánové mísy.
- 2V míse lilek smícháme s olejem a mícháme tak dlouho, až hmota zbělí. Přidáme citronovou šťávu, sůl a nastrouhaný česnek.
- 3Podáváme s drobně nakrájenou cibulí a zdobíme dílky rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.