Lilek s rajčaty a bazalkou

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
28 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté lilky nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, osolíme je a necháme 1 hodinu stát.
  • 2
    Potom lilky opláchneme vodou, osušíme a po obou stranách usmažíme na pánvi na oleji (nebo je potřené olejem upečeme na grilu).
  • 3
    Omytou cuketu a rajčata nakrájíme na plátky a spolu s lilky střídavě naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy. Osolíme, posypeme nadrceným pepřem, nasekanou bazalkou, nahrubo nastrouhanou mozzarellou a jemně nastrouhaným parmazánem. Povrch poklademe plátky slaniny.
  • 4
    Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.