Lilek s rajčaty a bazalkou
55 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1kusCuketa
- 500gramůRajčata
- 200gramůMozzarella
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžíceBazalka
- 2kusyLilek
- 50gramůAnglická slanina
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
28 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté lilky nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, osolíme je a necháme 1 hodinu stát.
- 2Potom lilky opláchneme vodou, osušíme a po obou stranách usmažíme na pánvi na oleji (nebo je potřené olejem upečeme na grilu).
- 3Omytou cuketu a rajčata nakrájíme na plátky a spolu s lilky střídavě naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy. Osolíme, posypeme nadrceným pepřem, nasekanou bazalkou, nahrubo nastrouhanou mozzarellou a jemně nastrouhaným parmazánem. Povrch poklademe plátky slaniny.
- 4Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.