Lilek zapečený s rajčaty a sýrem pecorino
50 min.
Ingredience
- 500gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 800gramůRajčata
- 800gramůLilek
- 500gramůRajčata soudková
- 600gramůMozzarella
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůSůl
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Lilek nakrájíme na kolečka přibližně 1,5 cm silná, která rozložíme na plech, osolíme a necháme „vypotit“. Rajčata nakrájíme na plátky, osolíme je, dáme na plech a opečeme spolu s lilkem. Soudková rajčata pokrájíme na kousky, rozmačkáme a přes cedník jich přilijeme část k opečenému lilku s rajčaty. Vše prohřejeme, aby lilek nasákl rajčatovou chutí.
- 2Po vrstvách rovnáme do pekáče. Nejprve pečený lilek, pak rajčata, následuje mozzarella a navrch opět pečený lilek. Zasypeme částí strouhaného sýru pecorino a dáme na 6 minut zapéct do trouby předehřáté na 180°C. Když se mozzarella začne rozpouštět a sýr peccorino na povrchu bublá, rozdělíme jednotlivé porce na nahřáté talíře. Zbytek rozmačkaných rajčat dáme prohřát na pánvičku, přidáme trochu sýra pecorino a směsí podlijeme lilek na talíři. Podáváme posypané petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.