Lilková musaka s masem
50 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso mleté
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 70gramůTuk
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyRajčata
- 1kusCibule
- 4kusyLilek
- 2kusyVejce slepičí
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
53 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Lilky nakrájíme na plátky a vložíme je na 1 hodinu do osolené vody. Potom je smažíme na tuku dočervena.
- 2Mleté maso podusíme na zpěněné, jemně nakrájené cibuli s trochou vody. Osolíme, opepříme, přidáme papriku a a rozmačkaná rajčata.
- 3Do vymazané zapékací mísy klademe střídavě vrstvu lilků a vrstvu masa, navrch dáme lilky. Pečeme dozlatova, zalijeme mlékem s vejci a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.