Lilková polévka
35 min.
Ingredience
- 1kilogramLilek
- 120gramůKapie
- 1lžičkaOlej olivový
- 120gramůRajčata
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
92 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do trouby vložíme lilek a kapii a pečeme, dokud dužina nezměkne a slupka nezčerná. Oloupeme a dužinu nahrubo nakrájíme.
- 2Rozehřejeme olej, za pravidelného míchání do něj vsypeme česnek a rajčata a smažíme je 2 minuty. Potom přisypeme lilek, kapie, přilijeme vývar, vše opepříme. Zeleninovou směs přivedeme k varu a na mírném plameni ji vaříme 4 minuty. Hrnec sejmeme z plotny a necháme trochu vychladnout
- 3Zeleninu i s vývarem přelijeme do mixéru a rozmixujeme ji. Směs znovu přivedeme k varu a zvolna vaříme 3-5 minut, dokud se neprohřeje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.