Lilková polévka

35 min.
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
92 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do trouby vložíme lilek a kapii a pečeme, dokud dužina nezměkne a slupka nezčerná. Oloupeme a dužinu nahrubo nakrájíme.
  • 2
    Rozehřejeme olej, za pravidelného míchání do něj vsypeme česnek a rajčata a smažíme je 2 minuty. Potom přisypeme lilek, kapie, přilijeme vývar, vše opepříme. Zeleninovou směs přivedeme k varu a na mírném plameni ji vaříme 4 minuty. Hrnec sejmeme z plotny a necháme trochu vychladnout
  • 3
    Zeleninu i s vývarem přelijeme do mixéru a rozmixujeme ji. Směs znovu přivedeme k varu a zvolna vaříme 3-5 minut, dokud se neprohřeje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.