Lilková polévka krémová

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek očistíme a nakrájíme na kostky, kořenovou zeleninu a cibuli pokrájíme na drobnější kostičky. Vše osmažíme na 50 g másla a pod poklicí dusíme doměkka. V hrnci na zbylém másle osmažíme mouku do růžova, zašleháme do ní postupně vývar, vmícháme sůl, vaříme zhruba 15 minut. Zeleninovou směs propasírujeme do vývaru, povaříme a odstavíme. Do uvařené polévky vmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali žloutek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.