Lilkové lasagne
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 700gramůLilek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusCibule
- 200gramůHovězí maso mleté
- 200gramůVepřové maso mleté
- 1lžičkaTymián sušený
- 900gramůRajčata
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceOlej stolní
- 500gramůTěstoviny Lasagne
- 250gramůSýr Parmezán
- 0,5hrstBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1263 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
52 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a očistíme lilky. V hrnci dáme vařit osolenou vodu a lilky v ní vaříme asi 10 minut. Poté je vyjmeme a necháme okapat. Vařené lilky podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Smícháme 2 lžíce olivového oleje, pepř, citronovou šťávu a bazalku. Touto směsí potřeme lilky.
- 2Oloupeme cibuli, rokrojíme napůl a nakrájíme ji nadrobno. Připravíme pánev, ve které rozpálíme zbytek oleje, přidáme cibuli a dosklovita ji osmahneme. Na pánev přidáme mleté maso, které dobře opečeme. K mletému masu vmícháme tymián a rajčata, dochutíme solí a pepřem.
- 3Připravíme jíšku z másla a mouky a podlijeme ji vývarem. Vše krátce povaříme do zhoustnutí, poté vmícháme mléko a osolíme. Předehřejem troubu na 200ºC (horkovzdušnou troubu na 180ºC).
- 4Zapékací mísu vymažeme olejem a střídavě ji vyložíme vrstvami omáčky, nevařenými plátky lasagní, lilky, mletým masem a strouhaným sýrem. Takto dáme zapéct na zhruba 40 minut.
- 5Když máme lasagně upečené dozlatova, vyjmeme je z trouby, naporcujeme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.