Lilkové pyré s hrozinkami
105 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 30gramůHrozinky
- 150gramůCibule
- 150gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 10gramůKmín římský
- 20gramůBazalka
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 3decilitryOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
63 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lilky nakrájíme na kostky, osolíme, dáme do síta vloženého do mísy a necháme 30 minut stát, aby se zbavily hořkosti. V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme lilkové kostky, které jsme nejdříve opláchli a osušili utěrkou, dozlatova asi 10 minut. Okapané od přebytečného tuku je v míse necháme nejlépe přes noc uležet.
- 2Druhý den namočíme hrozinky sultánky do horké vody a 30 minut necháme louhovat. V rendlíku rozpálíme olej, vložíme nakrájenou cibuli, sůl a pepř a orestujeme. Přidáme římský kmín a za stálého míchání 5 minut povaříme na mírném ohni. Vmícháme uleželé lilky, rajčata a slité hrozinky, směs prohřejeme a nakonec rozmixujeme dohladka. Dosolíme, opeříme a vmícháme nasekané bylinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.