Lilkové řízky se sýrovou směsí
50 min.
Ingredience
- 3kusyLilek
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
57 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Lilky oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Osolíme a necháme asi 1 hodinu stát. V kastrůlku rozšleháme vejce a vmícháme nastrouhaný sýr. Směs zahříváme v horké vodní lázni za stálého míchání do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a po vychladnutí vmícháme nasekanou petrželku. Plátky lilku osušíme a na polovinu z nich rozprostřeme asi 1cm silnou vrstvu sýrové směsi. Přikryjeme zbylými plátky a přitiskneme. Obalíme v hladké mouce a smažíme na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova po obou stranách. Podáváme ozdobené dílky omytého citronu. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.