Lilkové řízky se sýrovou směsí

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
57 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Osolíme a necháme asi 1 hodinu stát. V kastrůlku rozšleháme vejce a vmícháme nastrouhaný sýr. Směs zahříváme v horké vodní lázni za stálého míchání do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a po vychladnutí vmícháme nasekanou petrželku. Plátky lilku osušíme a na polovinu z nich rozprostřeme asi 1cm silnou vrstvu sýrové směsi. Přikryjeme zbylými plátky a přitiskneme. Obalíme v hladké mouce a smažíme na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova po obou stranách. Podáváme ozdobené dílky omytého citronu. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.