Lilkový džuveč

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
23 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky oloupeme, pokrájíme na větší kostky, posolíme a necháme 30 minut vypotit.
  • 2
    Pak lilky opláchneme čistou vodou a necháme odkapat.
  • 3
    Opláchnuté rajčata, papriky bez jadřinců a oloupané malé cukety nakrájíme na menší kostky.
  • 4
    V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli.
  • 5
    Když cibule zesklovatí, přidáme všechnu zeleninu, sůl, pálivou papriku a pepř, vše promícháme, přilijeme 1-2 dl vody a dusíme doměkka pod pokličkou.
  • 6
    Zapékací mísu vymažeme olejem, dáme do ní zeleninu, přidáme uvařenou rýži a osolíme podle chuti.
  • 7
    Vše promícháme a dáme do vyhřáté trouby zapéct.
  • 8
    Pečeme při 175 °C do zlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.