Lilkový džuveč
100 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3kusyLilek
- 3decilitryVoda pitná
- 5kusůRajčata
- 3kusyPaprika zelená
- 1decilitrOlej olivový
- 2kusyCuketa
- 2lžícePetržel - nať
- 70gramůRýže předvařená (parboiled)
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
23 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Lilky oloupeme, pokrájíme na větší kostky, posolíme a necháme 30 minut vypotit.
- 2Pak lilky opláchneme čistou vodou a necháme odkapat.
- 3Opláchnuté rajčata, papriky bez jadřinců a oloupané malé cukety nakrájíme na menší kostky.
- 4V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli.
- 5Když cibule zesklovatí, přidáme všechnu zeleninu, sůl, pálivou papriku a pepř, vše promícháme, přilijeme 1-2 dl vody a dusíme doměkka pod pokličkou.
- 6Zapékací mísu vymažeme olejem, dáme do ní zeleninu, přidáme uvařenou rýži a osolíme podle chuti.
- 7Vše promícháme a dáme do vyhřáté trouby zapéct.
- 8Pečeme při 175 °C do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.