Lilkový nákyp s mozzarellou

100 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
41 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
10 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Dáme do mísy, osolíme, necháme 1 hodinu vypotit.
  • 2
    Rajčata nařízneme do kříže, přelijeme horkou vodou, necháme krátce působit a pak oloupeme. Dužinu zbavíme semínek, odstraníme zbytky po stopkách a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme, očistíme a omyjeme. Celer očistíme a omyjeme. Mrkev a celer nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme, za stálého míchání opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme mrkev a celer, krátce osmahneme. Přidáme rajčata. Předehřejeme gril v troubě.
  • 4
    Bazalku opláchneme, lístky otrháme, nasekáme, přidáme k rajčatové směsi. Osolíme, opepříme a při střední teplotě vaříme 20 minut.
  • 5
    Lilky osušíme papírovou utěrkou a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Na rozpáleném grilu je 5 minut grilujeme. Troubu přepneme na 200 stupňů Celsia.
  • 6
    Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Vejce uvařená natvrdo oloupeme, nakrájíme na kolečka.
  • 7
    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, dozlatova osmažíme. Zeleninový vývar smícháme s mlékem a postupně za stálého míchání přiléváme k mouce. Při mírné teplotě povaříme 10 minut, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.
  • 8
    Zapékací misku vymažeme máslem. Do mísy vrstvíme lilky, rajčatovou směs, mozzarellu, vejce a parmazán. Přelijeme bešamelovou omáčkou a nákyp pečeme 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.