Lilkový sendvič s volským okem
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůLilek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůRajčata
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1kusKapie
- 1špetkaTymián sušený
- 200gramůChléb toastový
- 8kusůBazalka
- 8kusůVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
21 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Lilek omyjeme, dužninu nařízneme na několika místech, nasolíme, 30 minut necháme odležet.
- 2Rajčata spaříme, ihned zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, vnitřek lžičkou vyjmeme, dužninu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, omytou kapii zbavíme zrníček a pokrájíme na tenké proužky.
- 3Lilek omyjeme, vymačkáme z něj vodu, řeznou plochou jej vložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 25 minut.
- 4Cibuli zpěníme na 2 lžících oleje, přidáme rajčata a kapii. Okořeníme, osolíme, zprudka krátce podusíme, poté do směsi vmícháme rozkrájený lilek a vše prohřejeme.
- 5Plátky chleba opečeme nasucho, potřeme silnou vrstvou lilkové směsi. Zbylý olej rozehřejeme na pánvi a upečeme volská oka, která položíme na připravené chleby. Na závěr osolíme, okořeníme a ozdobíme bazalkou. Podáváme jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.