Lilky a papriky na sečuánský způsob
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusLilek
- 1kusPaprika zelená
- 120mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř sečuánský
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSolamyl
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2kusyChilli paprička sušená
- 1lžíceOmáčka sójová
- 15gramůZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Lilek přepůlíme a povrch lehce nařežeme nožem. Mírně posolíme a necháme asi půl hodiny okapat. Z lilků opatrně vymačkáme zbytek šťávy a omyjeme pod studenou vodou. Osušíme a nakrájíme na kostky o straně 2,5 cm.
- 2Wok rozpálíme, vlijeme olej, přidáme lilek a za stálého míchání smažíme 5 minut. Vyjmeme a dáme stranou.
- 3Do woku přilijeme 2 lžíce oleje, přidáme utřený česnek a nastrouhaný zázvor, smažíme asi 1 minutu. Přidáme cibuli nakrájenou na 2,5 cm kousky a smažíme další 2 minuty. Nakonec přidáme lilek, nakrájenou papriku, a chilli papričky, ještě asi 1 minutu smažíme. Přidáme ostatní přísady a promícháme.
- 4Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.