Lilky a papriky na sečuánský způsob

40 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek přepůlíme a povrch lehce nařežeme nožem. Mírně posolíme a necháme asi půl hodiny okapat. Z lilků opatrně vymačkáme zbytek šťávy a omyjeme pod studenou vodou. Osušíme a nakrájíme na kostky o straně 2,5 cm.
  • 2
    Wok rozpálíme, vlijeme olej, přidáme lilek a za stálého míchání smažíme 5 minut. Vyjmeme a dáme stranou.
  • 3
    Do woku přilijeme 2 lžíce oleje, přidáme utřený česnek a nastrouhaný zázvor, smažíme asi 1 minutu. Přidáme cibuli nakrájenou na 2,5 cm kousky a smažíme další 2 minuty. Nakonec přidáme lilek, nakrájenou papriku, a chilli papričky, ještě asi 1 minutu smažíme. Přidáme ostatní přísady a promícháme.
  • 4
    Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.