Lilky dušené na smetaně

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
24 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté lilky podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké plátky. Osolíme je, necháme chvíli uležet a osušíme papírovou utěrkou. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. V kastrole na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme plátky lilků a dusíme doměkka. Potom přidáme rajčata a když se rozvaří, vmícháme zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme, opepříme a vše jen prohřejeme. Můžeme podávat s vařenými těstovinami nebo s čerstvým bílým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.