Lilky na víně

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
30 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
11 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky omyjeme, osušíme a neoloupané je dáme na 15 minut zapéct do rozehřáté trouby (můžeme použít i gril).
  • 2
    Zapečené lilky po vychladnutí oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a necháme "vypotit" 30 minut.
  • 3
    Po půl hodině lilky osušíme, pokapeme citronovou šťávou, obalíme v hladké mouce a na rozpáleném olivovém oleji je osmažíme z každé strany dozlatova.
  • 4
    Opečené lilky poskládáme na dno zapékací mísy, posypeme je drobně pokrájenou cibulí a zelenou petrželkou, zalijeme 2,5 dl bílého vína a v rozehřáté troubě je upečeme při 175°C.
  • 5
    Hotové lilky jsou měkké, bez šťávy.
  • 6
    Před podáváním je osolíme a pokapeme citronovou šťávou podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.