Lilky na víně
60 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 4kusyLilek
- 4lžícePetržel - nať
- 2,5decilitryVíno bílé
- 1lžíceSůl
- 1kusCitrony
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
30 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
11 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Lilky omyjeme, osušíme a neoloupané je dáme na 15 minut zapéct do rozehřáté trouby (můžeme použít i gril).
- 2Zapečené lilky po vychladnutí oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a necháme "vypotit" 30 minut.
- 3Po půl hodině lilky osušíme, pokapeme citronovou šťávou, obalíme v hladké mouce a na rozpáleném olivovém oleji je osmažíme z každé strany dozlatova.
- 4Opečené lilky poskládáme na dno zapékací mísy, posypeme je drobně pokrájenou cibulí a zelenou petrželkou, zalijeme 2,5 dl bílého vína a v rozehřáté troubě je upečeme při 175°C.
- 5Hotové lilky jsou měkké, bez šťávy.
- 6Před podáváním je osolíme a pokapeme citronovou šťávou podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.